Karamelliseret pære med blød ricottacreme og honninggelé

Karamelliseret pære med blød ricottacreme og honninggelé

Varm pære med silkeblød ricottacreme og let honninggelé.

⏰ 35 min 🧑‍🍳 Middel 🍽 4 portioner 🔥 180 °C

Fremgangsmåde

  1. Skyl pærerne, halver dem og fjern kernehuset med en ske.
  2. Smelt sukkeret i en stor pande ved middel varme, til det bliver gyldent karamelliseret.
  3. Tilsæt smør og vend pærerne med skæresiden nedad på panden. Lad dem karamellisere i ca. 5 minutter uden at vende.
  4. Tag pærerne af varmen og lad dem køle let af.
  5. Udblød gelatinebladet i koldt vand i 5 minutter.
  6. Pisk ricotta, kærnemælk, honning og vaniljesukker sammen til en glat creme.
  7. Vrid gelatinebladet fri for vand og smelt det kort i en lille gryde ved svag varme.
  8. Rør den smeltede gelatine i ricottacremen og juster eventuelt med lidt citronsaft for friskhed.
  9. Fordel ricottacremen i portionsglas og stil dem i køleskab i mindst 1 time til cremen sætter sig.
  10. Lav honninggelé ved at varme 2 spsk honning op og tilsætte et lille udblødt gelatineblad, lad det køle til let tyktflydende konsistens.
  11. Anret de karamelliserede pærer ovenpå cremen og top med lidt honninggelé før servering.

Variationer

  • Erstat ricotta med mascarpone for en fyldigere creme.
  • Tilføj lidt revet ingefær til karamelliseringsprocessen for ekstra varme.
  • Pynt med ristede hasselnødder eller valnødder for knas.

Serveringsforslag

  • Server lun karamelliseret pære direkte på cremen for kontrast mellem varm og kold.
  • Pynt med et par friske mynteblade for farve og friskhed.

Information

Opskriften stammer fra en rejse til Italien, hvor den søde ricottacreme med honning ofte blev serveret sammen med frisk frugt. Inspireret af de lokale smage udviklede familien en version med karamelliseret pære, som blev en fast favorit ved særlige lejligheder. Den bløde creme balancerer den søde pære, og honninggeléen tilføjer et raffineret touch, som altid imponerer gæsterne.

Oprindelse

Kombinationen af ricotta og honning er klassisk i italiensk dessertkultur, hvor frugt ofte ledsager bløde oste for friskhed og sødme. Karamelliserede pærer er en international favorit, som her samles i en enkel anretning med blød ricottacreme og honninggelé. Denne type dessert har udviklet sig til at blive en elegant, men stadig tilgængelig ret, der hylder råvarernes naturlige smag uden komplicerede teknikker.

Relaterede opskrifter