Varme pærer med kanelcreme og ristede mandler

Varme pærer med kanelcreme og ristede mandler

Lune, krydrede pærer serveret med blød kanelcreme og sprøde ristede mandler.

⏰ 35 min 🧑‍🍳 Nem 🍽 4 portioner 🔥 180 °C

Fremgangsmåde

  1. Skær pærerne i halve og fjern kernehuset.
  2. Smelt lidt smør på en pande og steg pærerne med skæresiden nedad i 5-7 minutter, til de er let gyldne.
  3. Drys sukker og kanel over pærerne og steg yderligere 2 minutter, til sukkeret karamelliserer let.
  4. Rist mandlerne på en tør pande under omrøring, til de er gyldne og dufter.
  5. Pisk fløde, æggeblommer, flormelis og vaniljesukker sammen i en skål over et vandbad ved lav varme, til cremen tykner (ca. 5-7 min). Lad den ikke koge.
  6. Server de varme pærer med kanelcremen og drys ristede mandler over.

Variationer

  • Tilsæt lidt revet appelsinskal i kanelcremen for frisk citrusnote.
  • Server med en kugle vaniljeis for ekstra luksus.

Serveringsforslag

  • Server straks mens pærerne stadig er lune.
  • Pynt eventuelt med frisk timian eller mynte.

Information

Opskriften stammer fra en hyggelig efterårsaften, hvor familien samlede sig om køkkenbordet for at udnytte de modne pærer fra haven. Kombinationen af varme pærer, den blide kanelcreme og de sprøde mandler blev hurtigt en favorit, som siden har været fast på dessertmenuen ved særlige lejligheder og kalde dage. Den enkle fremgangsmåde gør den til en go-to opskrift, der altid skaber varme og glæde omkring bordet.

Oprindelse

Varme pærer som dessert har rødder i traditionelle europæiske køkkener, hvor man udnytter sæsonens frugt og varme krydderier som kanel og vanilje for at skabe hyggelige og smagfulde retter. Kombinationen med ristede nødder tilføjer tekstur og næringsværdi, og kanelcremen er en moderne variation af klassiske custard- eller sabayon-typer, der løfter retten med blødhed og sødme. Denne type dessert er blevet populær i mange lande som en enkel, men elegant måde at servere frugt på.

Relaterede opskrifter