Mynteinfuseret rabarberkompot med vaniljeskum

Mynteinfuseret rabarberkompot med vaniljeskum

Syrlig rabarberkompot med frisk mynte, serveret med blød vaniljeskum.

⏰ 30 min 🧑‍🍳 Nem 🍽 4 portioner

Fremgangsmåde

  1. Skyl rabarber og skær dem i ca. 2 cm stykker.
  2. Bring vand og sukker i kog i en gryde.
  3. Tilsæt rabarber og mynteblade, lad det simre ved lav varme i 10-12 minutter, indtil rabarberne er møre, men stadig har lidt bid.
  4. Fjern gryden fra varmen og lad kompotten trække med mynten i 10 minutter.
  5. Si myntebladene fra kompotten og lad den køle af.
  6. Del vaniljestangen på langs og skrab kornene ud.
  7. Pisk piskefløde med flormelis og vaniljekorn til en blød skum.
  8. Anret den afkølede rabarberkompot i serveringsglas eller skåle.
  9. Top med vaniljeskum og pynt med friske mynteblade inden servering.

Variationer

  • Tilsæt en smule revet ingefær til kompotten for ekstra friskhed.
  • Erstat mynten med frisk basilikum for en anderledes smagsnuance.
  • Server med en kugle vaniljeis i stedet for vaniljeskum for en lun dessert.

Serveringsforslag

  • Server koldt som en let afslutning på middagen.
  • Giv desserten et ekstra pift med et drys hakkede nødder.
  • Kan også nydes med sprøde småkager ved siden af.

Information

Denne opskrift blev til, da jeg ønskede at lave en enkel, men ekstra smagfuld dessert med rabarber fra haven. Jeg tilføjede frisk mynte, som jeg havde i vindueskarmen, og kombinerede det med en hjemmelavet vaniljeskum. Resultatet blev en frisk og let dessert, som hele familien elskede at nyde efter en hyggelig middag. Siden da har den været fast på bordet, når rabarbersæsonen starter.

Oprindelse

Rabarberkompot med vanilje er en klassisk kombination, der har rødder i det europæiske køkken, særligt i Frankrig og England. Traditionelt blev rabarber brugt til at lave syrlige, friske desserter i forår og sommer, da den tidlige sæson gav et dejligt modspil til søde ingredienser som vanilje og fløde. Mynte som smagsgiver er en nyere tilføjelse, der bringer et friskt pust til den velkendte kompot og gør retten mere aromatisk og let.

Relaterede opskrifter